Met behulp van druktechnieken verken ik de grenzen van grafiek en maakte ik verschillende grote installaties, waardoor ik vanuit het platte vlak de ruimte kan onderzoeken.

uit 2006 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

installatie Bouwstenen

2019

Op deze installatie van handgeschept papier staan de hoofden afgebeeld van circa 200 kunstenaars, waarmee ik een band voel. Ik ga terug tot de oertijd, daarna via de Egyptenaren naar onze moderne tijd. Wie zijn die mensen, wat hebben zij gemaakt? Wat laat kunst ons zien?

detail vloerinstallatie bouwstenen

2019

Selectie van kopstukken uit de kunstgeschiedenis. Kunstenaarsboekjes van handgeschept papier. Op deze installatie staan de hoofden afgebeeld van circa 200 kunstenaars, waarmee ik een band voel. Ik ga terug tot de oertijd, daarna via de Egyptenaren naar onze moderne tijd. Wie zijn die mensen, wat hebben zij gemaakt? Wat laten ze ons zien? 

horizon

2017

Huis is een motief dat vaak voorkomt in mijn werk. In Horizon heb ik gebruik gemaakt van moderne technieken. De huisjes zijn geprint met een grafisch accent.

1000 gedachten, in een boek, in een huis

2016

Als grafisch kunstenaar voel ik me aangetrokken tot de combinatie van beeld en taal. Regelmatig bedenk ik concepten in de vorm van een kunstenaarsboek. Het schept de mogelijkheid om een ”nieuwe wereld” in lijn, vorm en kleur weer te geven. Deze keer heb ik gekozen voor een boek in een huis met een open structuur, als extra dimensie.                                                                   

poëzie in lijn

2016

Poëzie op een boekrol, de voorloper van het boek, geplaatst in een wandrek met een horizontale indeling. De boekrollen zijn bedrukt met natuurmotieven en woorden uit gedichten van 530 v. chr. tot heden. De horizontale indeling verwijst naar onze manier schrijven, regels op een lijn. De kleurverdeling verloopt van blauw, naar groen naar bruin: lucht, plantengroei en aarde.

poëzie in lijn detail

2016

Poëzie in lijn. De installatie bestaat uit een groot wandrek van hout, waarin  plek is voor een tiental boekrollen in kleine en grote formaten. (zie bij ruimtelijk) Was te zien in Culturele Vereniging de Kijkdoos in Bennekom.  

1000 gedachten in een boek.

2018

Pagina uit het boek 1000 Gedachten.    

leestafel

2015

Krantenberichten en rumoer uit de wereld zijn verweven met fragmenten uit de natuur. Ritmes uit de natuur zijn vertaald naar grafiek: golven van de zee, wolkenluchten, patronen in een landschap, sterrenhemel. Met cirkels, streepjes en zigzaglijnen vertel ik mijn verhaal. Narigheid uit de wereld is voor even opzij gezet, schoonheid voert de boventoon.      

onderdelen Leestafel

2015

Onderdeel van de installatie Leestafel die in Huis Kernhem wordt getoond op de expositie SPOTLIGHT 2.

loten

2014

Gesnoeide takken als nieuwe loten in een groeiproces.  

in de wolken

2010

Installatie  gemaakt voor de  expositie Wolk en Windtempel.

herfst

2010

Schaduwfiguren van sjablonen uit mijn drukwerk.

dromer rood

2010

Twee sculpturen van hout die een onderdeel vormen van een wolkeninstallatie.

jubileumbeker

2012

  Voor de opdracht Kernhem 600 jaar heb ik
me laten inspireren door herinneringsbekers. 
Het ontwerp op de beker zijn de wegen en zichtlijnen rondom Huis Kernhem.

op reis

2008

Poëzieproject Emily Dickinson met de kist als metafoor voor onderweg zijn.

op reis, binnenkant kist

2008

Poëzieproject Emily Dickinson. De gedichten van Emily Dickinson roepen een grote ruimtelijkheid op, ondanks het besloten leven dat ze leidde. De houten kist is gemaakt als metafoor voor “op reis” gaan. In gesloten toestand is de kist een voorwerp, wordt de kist geopend dan wordt zichtbaar gemaakt wat op reis gaan kan inhouden.          

maaltijd

2009

Aardappels en wolken ingrediënten uit het landschap van mijn jeugd.

wonderkast

2008

Tentoonstelling Gorcums Museum.

wonderkast

2008

Tentoonstelling Gorcums Museum.

zomerfris

2006

detail Apple Art

woordboekjes

2007

expositie centrum beeldende kunst Arnhem

woordboekje

2007

expositie cbkArnhem