Jose van Loon (textiel) en ik werken met tussenpozen aan een gezamenlijke reeks van werken. Het handschrift van ons beiden wordt steeds op een andere manier met elkaar verweven, het blijft duidelijk herkenbaar van wie wat is.

uit 2011 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

proefveld

2022

Vloerinstallatie Proefveld ism José van Loon (handgeverfd vilt) en Lia Stouten (grafiek). Kernwoorden voor de installatie zijn; ruimte, landschap, zaaien, oogsten, aarde. Met de aardappel als metafoor voor groeiprocessen.   

landschap

2022

Stilte, weids, aarde. Jose van Loon, vilten toevoegingen. Lia Stouten, handgeschept papier en vlakdruk.

stilte met stippen

2022

Landschappelijke prent op handgeschept papier in samenwerking met Jose van Loon. Trefwoorden; stilte, overzicht, ruimte.

stilte met stippen 2

2022

Aansluitend op de vloerinstallaties Proeftuin een werk op handgeschept papier in samenwerking met Jose van Loon. Trefwoorden zijn, stilte, overzicht, ruimte.

zaaigoed

2022

Landschappelijk raster op een textiele ondergrond met handgeverfde vilten stipjes van Jose van Loon. Voor het formaat ben ik uitgegegaan van mijn lichaamslengte 170 cm. De vilten stipjes zijn vastgezet met een linnen draad.    

‘van Toen tot Nu’  een ontmoeting tussen twee werelden

2022

José van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek) vieren in 2022 hun 10 jarige samenwerking. Om dit feestelijk te vieren hebben ze een jubileumgeschenk in een kleine oplage gemaakt. Het jubileum is tevens gekoppeld aan een driejaarlijks landelijk grafiekevenement Grafiek2022. Het thema van deze vierde editie  is ‘Ontmoeten’. 

'onderweg', vrouw van de zee

2020

‘Onderweg’ betekent in deze context het zoeken, experimenten, terugnemen en vernieuwen in een eeuwigdurend zich herhalend proces: de mens als actor, voortdurend in beweging op weg naar (een andere) toekomst. Inspiratiebronnen zijn de bewegingen van eb en vloed, het ruisen van de zee en de ervaring van tijd en ruimte. De serie ‘Onderweg’  heeft zich bij Jose van Loon vertaald in het bewerken van natuurlijke materialen (schelpen en naaigaren) en in lijnen op handgeschept papier door Stouten.

onderweg 2

2020

Inspiratiebron voor Jose van Loon en mij was het ruisen en het ritme van de zee. De serie ‘Onderweg’  heeft zich bij Jose vertaald in het bewerken van natuurlijke materialen (schelpen en naaigaren) en in lijnen op handgeschept papier bij mij.

installatie tijd 1

2013

Installatie Tijd, elf dozen met het accent op het verglijden van de tijd. Jose van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek).         

installatie tijd 2 en 3

2013

Serie werken van Jose van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek). De werken zijn geinspireerd op herinneringen, kant en plukjes haar van mensen. Ze verwijzen naar huiselijke taferelen, gecombineerd met abstracte achtergronden.

binnenste buiten

2013

Installatie Jose ven Loon, glas, naaigaren en Lia Stouten, boek, grafiek. Te zien op de grafiektentoonstelling Plus in Enschede. De houten tafeldoos refereert aan een haaknaaldendoos voor Jose en een tekendoos voor Lia.

binnenste buiten 2

2012

De tafel zegt iets over onze achtergrond: potlodendoos (grafiek) en haaknaaldendoos (textiel). Jose maakte transparante bollen van naaigaren in laboratoriumglas. Mijn werk is een dik boek met verbeeldingen die zijn afgestemd op de vormen in het laboratoriumglas.   

begrensd detail

2012

Papieren loper met natuurmotieven voor de installatie Begrensd.

alle dagen 1

2011

Alle dagen is een serie van zeven, Jose van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek)

alle dagen 2

2011

Alle dagen is een serie van zeven, Jose van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek)

briefwisseling

2011

In deze serie onderhielden Jose en ik contact door op elkaar te reageren via briefvormen van grafiek en wol (natvilten).

dwarrelen

2011

Serie waarin mijn grafiek ruimtelijk is gemaakt. De serie is deels verkocht.

seizoenen

2011

Herfst, naaigaren, vlakdruk. De serie bestaat uit herfst, winter, zomer en lente en is deels verkocht.