Het handgemaakte boek is van oudsher verbonden in een lange traditie van drukkunst. Regelmatig bedenk ik concepten waarin het kunstenaarsboek een rol speelt. De boeken variëren van klein tot groot. Mijn boeken probeer ik een extra dimensie mee te geven, door ze op een ongebruikelijke manier te presenteren. Voor voorbeelden zie bij INSTALLATIES. Voortdurend zoek ik naar mogelijkheden om een ‘nieuwe wereld’ in lijn, vorm en kleur weer te geven.

uit 2021 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

gisteren, vandaag, morgen...

2024

Leporello met verschillende afbeeldingen op dun Japans papier. Het boek wordt bijeengehouden met een elastiek en 3d geprinte wolk. Oneindigheid verbeeld op papier.

slow motion

2024

Swipen op de telefoon is leuk, maar bladeren in een boek ook. Handgemaakte map met 7 verschillende cahiers.

slow motion 2

2024

Map met zeven verschillende cahiers omtrent het thema Slow Motion. Swipen op je telefoon is leuk, bladeren in een boek ook. Komende zomer is het te zien bij de Roofprintpers in Middelburg. De oplage van de map met inhoud is een.  

de wandelaar, de dromer

2023

Met het drukken en bedenken van handgemaakte boeken voel ik me verbonden met boekmakers uit alle tijden vanaf de Middeleeuwen tot nu. Zoals de boeken van drukker Gheraert Leeu uit 1480. Een van zijn boeken is geïnspireerd op fabels en bevat dialogen over mensen, dieren, planten, planeten, bergen, wind , water en stenen. Mijn boek gaat over wandelen en dromen.

dreamer 1

2023

Tien verschillende boekjes met een omslag van Zaansch papier. Binnenin een smalle opgevouwen pagina die kan worden opengklapt. De kaft is ingeinkt met etsinkt en bedrukt met een voorstelling.

dreamer 2

2023

Tien verschillende boekjes met een buitenkant van Zaansch papier. Binnenin een smalle opgevouwen pagina die kan worden opengklapt. De kaft is beschilderd met etsinkt en bedrukt met een voorstelling. 

onderweg

2022

Boekje met binnenin een uitvouwbare bladzijde. In de afgelopen periode maakte ik boeken die in kleur en vorm op elkaar zijn afgestemd en met elkaar zijn verbonden via hetzelfde thema; kleine intieme beeldverhalen gevuld met dromen, landschappen en herinneringen.

onderweg

2023

Boek met binnenin een uitvouwbare bladzijde. Abtractie tegenover figuratie. Kleine intieme beeldverhalen over dromen, landschappen en herinneringen.
 

het midden..

2021

Kunstenaarsboek met herinneringen en natuurmotieven.

oogstrelend

2022

Handgemaakt kunstenaarsboek. Het boek bevat meerdere prenten die in kleur en vorm op elkaar zijn afgestemd. Het werk is een onderdeel uit een serie van 12 met kleine intieme beeldverhalen.

oogstrelend 2

2022

Handgemaakt kunstenaarsboek. Het boek bevat meerdere prenten die in kleur en vorm op elkaar zijn afgestemd. Het werk is een onderdeel uit een serie van 12 met kleine intieme beeldverhalen, over dromen, landschappen en herinneringen.

het water kleurde blauw

2021

Handgemaakte map met 21 losse prenten op handgeschept papier. De oplage is een.

wandeling

2021

Beide beeldboekje dragen een gemeenschappelijke titel. Tijdens de pandemie heb ik me geconcentreerd op het maken van boekjes. Ze zijn ontstaan naar aanleiding van gemaakte wandelingen in de omgeving. Ik gebruikte diverse soorten papier, rijstpapier, handgeschept papier en transparant dun papier, om de fragiliteit ervan te benadrukken. De  tijd leek stil te staan.

een maand in 31 momenten

2021

Impressies van een wandeling in 31 prenten in een map bijeengebracht.

leporello

2021

Lange mini leporello aan de voor- en achterkant bedrukt. Het contrast in voor- en achterkant is verschillend, organisch tegenover rechtlijnig.

leporello kkkkkKUNST

2021

Leporello ontworpen en gemaakt in opdracht van galerie De Burgerij Vorden.