Boeken door mijzelf ontworpen, gedrukt en in elkaar gezet.

uit 2010 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

zweven

2018

Blad uit een boek. Te zien op de grafiekmanifestatie Schemerzone en Luchtkastelen. Ter ere van het 25 jarig jubileum van het grafiekplatfrom VOG

boog

2013

Blad uit een boek. Te zien op de tentoonstelling Schemerzone en luchtkastelen. Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van het grafiekplatform VOG.

in beweging

2018

Blad uit een boek.

dagboekje

2017

Verzameld werk uit 2017. Het laat een mooi overzicht zien van tekeningen en patronen die ik het afgelopen jaar heb ontworpen.

dagboek

2016

Boekje gemaakt van restanten papier. Het laat een mooi overzicht zien van tekeningen en patronen die ik het afgelopen jaar heb ontworpen.

gerecycled papier

2017

Gerecycled papier van oude etsen in combinatie met natuur patronen. Een onderzoek naar handgeschept papier voor het maken van een nieuw boek.

onbeschreven

2017

Handgeschept papier van 100 % krantenpulp. Nieuwsberichten uit de media verwerkt tot verstilde bladzijdes.

favorieten

2016

  Een cahier en een prent in een doos, het is geïnspireerd op het werk van Anselm Kiefer. Hij maakt complexe installaties met onder andere boeken van lood, met daarin restanten van verdroogde zonnebloemen. Mijn werk wordt sterk beïnvloed door taal. Als grafisch kunstenaar voel ik me bijzonder aangetrokken tot de combinatie van beeld en taal. Regelmatig bedenk ik concepten in de vorm van een kunstenaarsboek. De kleur blauw van het gebruikte papier is een kleur die je vaak in het werk van Kiefer tegenkomt.    

favorieten

2016

Doos voor cahier, tak en prent uit de serie Favorieten, zie vorig plaatje. De binnenkant van de doos is beplakt met papier dat ik van tevoren heb bedrukt. De doos is gemaakt door Liesbeth Visser van Brown Cartonnage in Arnhem.

dagboekje

2017

Verzameling van patronen en ontwerpen van het afgelopen jaar.

dagboekje

2016

Verzameling van gedrukte afbeeldingen die ik in 2016 heb gemaakt

boekjes bruin, blauw en groen.

2016

Natuurboekjes blauw, groen en bruin. Geïnspireerd op de lucht, plantengroei en aarde. De boekjes zijn door mijzelf bedrukt en gebonden en zitten per kleur in een kleine houten doos. De oplage is vijf.

poëzie in lijn

2016

Poëzie in lijn. De installatie bestaat uit een groot wandrek van hout, waarin  plek is voor een tiental boekrollen in kleine en grote formaten. (zie bij ruimtelijk) Was onlangs te zien in Culturele Vereniging de Kijkdoos in Bennekom.  

poëzie in lijn

2016

Boekrol met tekst is een onderdeel uit de installatie Poëzie in lijn. (zie bij ruimtelijk) Boekrollen vermengd met woorden uit poëziebundels vanaf 500 jaar v. Chr. tot nu. Dag Stoel is een gedicht van Paul van Ostaijen (1896-1928)

ontmoeting

2012

Doos van stevig glad karton met blinddruk. Inhoud, 3 zelfgemaakte enveloppen met blinddruk op etspapier en 3 brievenboekjes met tekst over ontmoeten. Plus 1 gekleurde envelop bedrukt met een ets.

ontmoeting

2014

De doosjes zijn gemaakt van glad karton met op de bovenkant een blinddrukstempel met het woord Ontmoeten. Het doosje bevat zelfgemaakte enveloppen met een blindruk en een aantal bedrukte boekjes met een tekst. De oplage is 30.

cahiers in doos

2015

Cahiers gemaakt naar aanleiding van het Werkman herdenkingsjaar in 2015.

cahiers in doos

2015

Een van de cahiers die ik maakte voor het herdenkingsjaar van Werkman.

oneindig

2010

kleine boekjes in ritmische patronen die een fragment zijn uit een groter werk